Et lite Sene-gal i november

Nytt nyhetsbrev fra familiene Moskvil og Jøssang i Senegal.

Et lite Sene-gal i november

 

BRUKE SINE SVAKE SIDER
Jeg (Møyfrid) har vel aldri vært en kløpper på håndarbeid. Tålmodigheten strekker liksom ikke til, nøyaktigheten er liksom ikke nøyaktig nok, ting tar for lang tid, så blir det fort langtekkelig slurv utav det meste. MEN tenk at det man ikke er så veldig flink til kan bli til glede for andre.

 

Vi har ei flott nabodame som har en liten butikk like ved oss. Det er ikke så mange varer i butikken, men hun selger litt brød, litt te og litt godterier. Og så bor familien på 5 i rommet som altså er butikk, soverom, kjøkken og oppholdsrom og alt på en gang. Rommet de leier måler vel ca 15 kvadratmeter. Det går mer eller mindre rundt økonomisk for familien ved hjelp av den lille omsetningen i butikken og mannen som frakter brød fra en baker og til ulike småbutikker i nærområdet. Det blir lange dager for ei butikkdame med lav omsetning som har åpningstid fra kl 7 – 23 mandag til søndag.

 

Kari er i motsetning til meg en skikkelig racer på håndarbeid – og en dag vi var innom butikken avtalte vi at Kari skulle lære meg og denne nabodama å hekle. Jeg tenkte jeg hadde en liten fordel som tross alt hadde tatt i ei heklenål i et tappert forsøk på å lage meg alpelue og sjal en gang da jeg var 15. Men jeg er fortsatt på min første gryteklutlapp, hun har heklet.. jeg vet jammen ikke hvor mange lapper, runde, firkantet, store og små. Hun stråler av stolthet og glede, og jeg får stadig gjennomgå en godhjerta erting. Det har blitt en veldig god relasjon – og vi sitter der utfor butikken, midt i et kryss hvor alle nabolagets små og store stadig går forbi, stopper og hilser.

 


BRØNNEN I GRØNNSAKSHAGEN

i landsbyen er snart i gang. Vi venter bare på at det skal bli skikkelig tørt. Det er hardt fjell og hardt arbeid, men nå er snart 1 brønngraver og 2 brønngraverassistener i gang med hammer og meisel. «Og når denne brønnen bare blir ferdig så kommer den til å vare for evig og alltid» (fordelen med å lage brønn i hardthardthardt fjell). Vi håper at en grønnsakshage vil gi bedre ernæring for barn som denne lille tre dager gamle jenta når hun vokser opp.....

 

 

Les hele nyhetsbrevet her

  Kommentarer19. mars 2019 | Logg inn | Copyright 2019 Ål kyrkjelege fellesråd Powered by Agrando