Et lite Sene-gal i september
 


Et lite Sene-gal i september

Nytt brev fra framilien Moskvil i Senegal.

Back in business


Bare en liten hilsen fra oss – for å si at vi er vel fremme og «back in business».


5 SMÅ, 4 STORE, 13 KOLLI OG EN GAMMEL MITSUBISHI
Uka før vi satte oss på flyet hadde Oskar et aldri så lite uhell på sin fine blå sykkel. Det endte med brudd 2 steder og gips. Likevel satte vi oss 4. september på flyet sammen med familien Jøssang. Denne familien består av Kari og Andres, Tomas (4), Daniel(2) og Marion(1). Vi er så heldige at disse faktisk har lyst til å være sammen med oss helt fram til jul.

 

Det betyr masse for oss at vi denne gangen ikke reiser alene, og vi er veldig takknemlige for at huset er fullt med gode venner for store og små. (Selv om vi gjerne innrømmer at med 2 babyer og 3 gutter på 2-4 år i samme hus – så blir det til tider både krig og kaos – og at vi foreldre er særdeles enige om at oppdragelse er det vanskeligste vi har vært borti, og at alle barn burde kommet med tilhørende brukermanual! Så ingen rosamaling av livet som småbarnsforeldre uansett kontinent: det er herlig hektisk!)


Ellers har vi to faste ting på programmet hver dag: en halvtime stilletid på morgenen, hvor vi bytter på å ha litt opplegg med guttene. Og en halvtime bønn og lovsang på kvelden når freden har senket seg i hjemmet. Så langt har det vært en veldig god rytme på hverdagen, og vi er veldig enige om at det vil vi fortsette med!!


HVA SKJER’A??
Så langt har vi vært først en uke i Dakar. Her var det visum, id-kort, vaksiner, innkjøp, kontorer og administrasjon som stod på programmet. Så prøvde vi å få til litt barnevennlige utflukter innimellom kontorbesøkene. Vi fikk fikset alt vi skulle, selv om vi tre ganger måtte tilbake til politikontoret for utlendinger før id-kortene var i boks (eller i hvertfall en kvittering på at de skal komme ved tid og stunde). Men ettersom dagene gikk ble vi alle mer og mer klar for å komme oss «hjemover»- til hus og hjem og venner og naboer blant malinkéene i øst.


Turen gikk utrolig bra – selv om det var mye bil på veiene og en del ulykker ettersom vi var på farten rett rundt den store «Tabaski»/sauefesten/Id, hvor alle er på vei hjem for å feire. Denne dagen slaktes rundt 750.000 sau i Senegal. Og muslimer minnes den dagen Abraham, etter islams tradisjon, skulle ofre Ismael.


Så var vi her. På fjerde dagen i dag. I huset vårt – «Jøssang-Moskvil-ya» som de kanskje ville kalt hjemmet vårt her, om noen hadde klart å uttale Jøssang utenfor Norge. :-) 

 

Vi har pakket ut. Hilst på naboer. Tatt imot besøk. Gått på besøk. Gledet oss over barn og nabobarn som leker. Meklet mellom barn som krangler. Gått på marked. Vært sosiale i nabolaget. Og prøvd å få nye papirer på bilen – men verkstedmannen med riktig stempel kommer «i morgen»..kanskje.. Og hvis han skulle komme «i morgen» i dag også, så venter vi litt med å reise til landsbyen på fredag slik vi hadde tenkt.

 

Les hele brevet her.

 

  Kommentarer1. april 2020 | Logg inn | Copyright 2020 Ål kyrkjelege fellesråd Powered by Agrando